20 de set. 2015

L'ALFABET I PRONUNCIACIÓ DEL LLATÍA classe, hem conegut que l'alfabet llatí té 23 lletres a diferència de les seves filles el català i castellà que tenen 26/27 lletres.
Hem comprovat que a cada lletra li pertoca un so i hem pogut també constatar que en català no hi ha aquesta correspondència unívoca.

A continuació si cliques trobaràs una pàgina de la Universitat de Barcelona que amplia els continguts anteriors i inclús els teus apunts.


L'ALFABET I LA PRONÚNCIA DEL LLATÍI per últim anem a practicar. Clica aquest enllaç perquè ens dedicarem a llegir en veu alta fins que trobem el ritme adequat de lectura i entonació que ens facilitarà molt la comprensió posterior dels textos que analitzem!

ALFABET LLATÍ: LECTURA


Et deixem una imatge de l'alfabet llatí que és la la suma de l'alfabet grec i etrusc. Et posem els 3 perquè puguis els puguis comparar.

Imatge extreta de http://es.slideshare.net/llatitapiro/labecedari-llat

Imatge extreta de http://www.slideshare.net/SlviaMontals/lalfabet-llat-26362885Licencia Creative CommonsEL DIARI DE CULTURA CLÀSSICA por EL DIARI DE CULTURA CLÀSSICA se encuentra bajo una Licencia Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 3.0 España.
Basada en una obra en eldiarideculturaclassica.blogspot.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada